Wat is Burendag?

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren.

In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag wille beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds zijn druk bezig met de voorbereidingen van Burendag 2016

Eind mei kun je hier terecht voor meer informatie over het vieren van Burendag en over het aanvragen van een bijdrage bij het Oranje Fonds.

Zet Burendag 2016 vast in de agenda: 24 September 2015

Bekijk de foto's van Burendag 2015

Burendag 2016 vieren we op zaterdag 24 september!

Vraag geld aan

Heeft u met de buurt al de koppen bij elkaar gestoken en een goed plan bedacht? Dan hebben wij goed nieuws! Het Oranje Fonds stelt tot maximaal € 450,= per Burendagactiviteit beschikbaar. Zo helpt het Oranje Fonds om overal in Nederland buurten socialer te maken en mensen met elkaar in contact te brengen. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer u Burendag op 25, 26 of 27 september viert.

Wilt u weten wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor een financiele bijdrage? Lees hier de voorwaarden Burendag organisaties en de voorwaarden Burendag particulieren.

Wij proberen om uiterlijk binnen 3 weken na ontvangst van de aanvraag schriftelijk bericht te geven over de aanvraag.

Burendag gebruiksvoorwaarden en privacy policy

 

Bij jou in de buurt

Burendag op Facebook

sluiten

Melding!

Er heeft zich een fout voorgedaan! Probeer het nogmaals!