Deel deze pagina

Hoe lang bestaat Burendag al?

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren. Het Oranje Fonds is sinds 2008 medeorganisator. Dit jaar vieren we Burendag voor de twaalfde keer!

Wie organiseren Burendag?

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren samen Burendag. Zo willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen en buurten socialer en leuker maken.
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom was het voor buurten mogelijk om tot 18 augustus een aanvraag tot € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. 

Kan ik ook meedoen?

Iedereen kan meedoen! Kijk in jouw buurt of er al iets wordt georganiseerd en sluit je aan of organiseer zelf iets. Je kunt met de buren de koppen bij elkaar steken en samen een goed Burendag idee bedenken. Inspiratie en een handige toolkit vind je op deze website. Natuurlijk kun je ook zelf een Burendagactiviteit organiseren.

Kan ik mijn activiteit op een andere dag uitvoeren?

Je kunt je het door hele jaar inzetten voor een betere buurt. Graag zelfs. Maar de speciale bijdrage van het Oranje Fonds van maximaal € 400,= is alleen geldig als je activiteit op 22, 23, 24 september plaatsvindt. Bovendien kun je op Burendag waarschijnlijk veel meer buren mobiliseren voor je activiteit dan op een ander moment.

Hoe pak ik dat aan, zo’n Burendagactiviteit organiseren?

Douwe Egberts en het Oranje Fonds hebben een Burendag toolkit gemaakt, deze kun je vinden op de website bij Tips en Inspiratie. Zo kun je een handige checklist downloaden en uitnodigingen en posters printen om je buren uit te nodigen. Kijk ook op onze Facebookpagina voor tips van andere burendagvierders!

Hoe krijg ik mijn buren erbij betrokken?

Wanneer jouw Burendagactiviteit wordt ondersteund door het Oranje Fonds, kun je naast de bijdrage van maximaal € 400,= ook een gebruik maken van de toolkit. De toolkit is te vinden op de website. Daarin zitten materialen waarmee je je buren enthousiast kunt maken. Zo kun je een handige checklist downloaden en uitnodigingen en posters printen om je buren uit te nodigen.