Met Burendag willen we mensen met elkaar in contact laten komen, maar een betrokken buurt is de rest van het jaar net zo belangrijk. Daarom: tips om meer te ondernemen met de buurt!

Betrokken Buurt Boekje
Om je te ondersteunen bij het organiseren van meer activiteiten in de buurt heeft het Oranje Fonds het Betrokken Buurt Boekje gemaakt. Dit boekje kun je hier gratis downloaden. In het boekje vind je verschillende tips over bijvoorbeeld het opzetten van activiteiten, het betrekken van buurtbewoners, het regelen van financiën en nog veel meer. We hopen dat het boekje je op ideeën brengt voor nieuwe, meer of andersoortige activiteiten in jouw buurt!

 

Buurtplatforms
Meer in contact komen met andere buurtbewoners? Of meer activiteiten in en voor de buurt ondernemen? Ook online zijn er diverse buurtplatforms die je daarbij kunnen helpen. Onderstaand vind je een paar voorbeelden.

mijnbuurtje.nl - Samen met inwoners werkt mijnbuurtje aan dorpen en wijken waar het fijn wonen is en waar mensen oog en oor voor elkaar hebben. Hiertoe ontwikkelden ze een krachtige aanpak die ervoor zorgt dat mensen elkaar makkelijker kunnen vinden.

Thuisgekookt.nl - Thuisgekookt is een community van mensen die eten delen met hun buurtgenoten. Als thuiskok kun je je passie voor koken delen en als afhaler kun je smullen van al dat lekkers in de buurt.

Nextdoor.nl - Nextdoor is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van wat er in je buurt gebeurt. Of het nu gaat om het vinden van een babysitter, de planning van een lokaal evenement of het delen van tips over veiligheid.

Ontmoetingsruimtes in de buurt
Overal in Nederland vind je buurthuizen, wijkcentra en dorpshuizen. Maar ook buurtmoestuinen, speeltuinen, ouderensozen en kinderboerderijen zijn belangrijke ontmoetingsplekken voor in de buurt. Wil je nieuwe buurtbewoners ontmoeten en samen gezellig een kopje koffie drinken, klop dan ook eens daar aan! En, ook voor het organiseren van activiteiten en het betrekken van buurtbewoners kun je hier terecht.
Het Oranje Fonds geeft steun aan diverse soorten ontmoetingsruimtes, binnen een aantal voorwaarden en richtlijnen. Ben je benieuwd wat het Oranje Fonds voor jouw ontmoetingsruimte kan betekenen? Kijk op onze site voor meer informatie.

Bedank je buur kaartenset
Misschien ken je iemand in je buurt die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Verras hem of haar met een leuke kaart. Vraag de gratis kaarten aan en we sturen je een set van twee Oranje Fonds wenskaarten toe per post.