Deel deze pagina

Over Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vierden we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Sinds 13 juni 2017 konden de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kon er tot 18 augustus een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd. In 2018 vieren we Burendag op 22 september!

Ontmoeting

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Douwe Egberts

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom was het mogelijk als buurt tot 18 augustus een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Hier kunt u de voorwaarden voor particulieren of organisaties nog teruglezen.

Feestpakket

Iedereen die voor 1 september een activiteit had aangemeld ontving (zolang de voorraad strekt) een Burendag feestpakket .

Dankjewel voor je betrokkenheid bij je buurt! 

Naast Burendag, steunt het Oranje Fonds het hele jaar door initiatieven die zich inzetten voor de buurt. Help mee en word  Vriend van het Oranje Fonds! Dat kan al vanaf € 2,- per maand. Alvast hartelijk dank!