Deel deze pagina

Weet jij al hoe je Burendag gaat vieren of kun je extra inspiratie gebruiken? Douwe Egberts en het Oranje Fonds hebben al 12 jaar ervaring en helpen je graag verder! Kijk hieronder voor tips & inspiratie of maak gemakkelijk een leuke uitnodiging die je naar jouw buren kunt sturen! Op die manier wordt Burendag een gegarandeerd succes!

Wat ga jij doen op Burendag dit jaar?

Burendag logo downloaden?

Wilt u zelf iets leuks en creatiefs maken voor Burendag  en heeft u daarvoor het logo nodig? Download hier het logo in jpg

Download logo

Kinder 6 kamp

Organiseer een sportieve spelletjesmiddag, speciaal voor de kids! Welk team wint op de meeste onderdelen?

Koffie ochtend

Senioren

Leer je buren écht kennen tijdens een kopje koffie! Binnen no time is iedereen weer helemaal op de hoogte van elkaar.

Onkruid verwijderen

Alle leeftijden

Misschien niet de favoriete bezigheid van iedereen maar samen is het zo gebeurd! En geloof ons, het resultaat mag er zijn…

Straat opfleuren

Alle leeftijden

Maak samen de buurt een beetje fleuriger, een vrolijke buurt woont namelijk een stuk fijner. Wat een bloemetje al kan doen!

Straatfeest

Alle leeftijden

Maak samen de buurt een beetje fleuriger, een vrolijke buurt woont namelijk een stuk fijner. Wat een bloemetje al kan doen!

Vogelhuis schilderen

Zorg er samen voor dat de vogels in de buurt net zo fijn wonen als jij! Een lekker creatieve bezigheid met eer voor je werk.

Sportdag voor jong en oud

Alle leeftijden

Werk aan de gezamenlijke conditie van de buurt met een sportdag voor de allerjongsten maar ook de oudere buurtbewoners!

Buurt schoonmaken

Alle leeftijden

Steek samen met de gehele buurt eens goed de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Opgeruimd woont netjes!

Meer inspiratie nodig?

Stichting Akkerbloem

Alphen aan den Rijn

Bij Stichting Akkerbloem worden leuke buurtfeesten georganiseerd, maar worden er ook plannen gemaakt wat er op lange termijn in de buurt moet gebeuren

Bekijk Video

Groenoord Zuid

Leiden

Groenoord Zuid heeft een bingo georganiseerd, waarbij de prijzen die je kunt winnen diensten zijn die buren aan elkaar leveren. Zo blijft het contact tussen buren na Burendag ook in stand!

Bekijk Video

Bataafs Kwartier

Bij buurtvereniging Bataafs Kwartier is het begonnen met een kopje koffie en samen dingen voor de buurt te doen, waardoor er nu een sterk samenhorigheidsgevoel heerst.

Bekijk Video

de Paraplu

Buurtbewonersorganisatie de Paraplu organiseert verschillende activiteiten om hert contact tussen jong en oud en verschillende culturen te stimuleren

Bekijk Video